Održana druga redovna sednica Skupštine ZRIKT-a

Druga redovna sednica Skupštine Zrenjaninskog IKT klastera održana je 16. juna. Ključna tema sastanka bili su rezultati postignuti u periodu između dve sednice.

Druga redovna sednica Skupštine Zrenjaninskog IKT klastera održana je 16. juna.

Ključna tema sastanka bili su rezultati postignuti u periodu između dve sednice.

Realizovane aktivnosti predsavila je predsednica izvršnog odbora, Dragana Momčilović Tupanjac.

Fokus rada  u prethodnom periodu jesu osmišljavanje  projekta „Učini naučeno“, finalizacija novog strateškog dokumenta Klastera, potpisivanje protokta o međuinstitucionalnoj saradnji na projektu „Zrenjanin – pametan grad“ i izrada novog sajta Klastera. Kontinuirano se radi na komunikaciji i razrađivanju predloga budućih aktivnosti i realizaciji tekućih.

U svom izveštaju, Dragana Momčilović Tupanjac podsetila je je članove da je 02. juna Klaster ozvaničio saradnju sa Gradskom upravom na projektu „Zrenjanin – pametan grad“. Koliko je značajan ovaj sporazum govorili su Dragan Vidaković i Duško Radišić koji je dodao da je Upravi grada više stranih kompanija nudilo „smart city“ rešenja, ali su se ipak opredelili za saradnju sa lokalnim institucijama i kompanijama. Pre samog potpisivanja protokola, predstavnici Klastera bili su primnjeni na sastanak sa Gradonačelnikom i njegovim saradnicima.

Dragana Momčilović Tupanjac informisala je članove Skupštine da su donirana finansijska sredstva Zrenjaninskoj gimnaziji, u vrednosti od 70.000 dinara, za potrebe pokrivanja troškova organizovanja prijemnog ispita na informatičkom smeru. Deo donacije od 15.000 dinara izmirio je Klaster, a deo firme članice (Consulteer 15.000, One Stop Marketing 20.000, VegaIT 20.000 dinara).

Nikola Vasić je predstavio novi sajt Klastera. Osim što je u potpunosti redizajnirao izgled sajta, Nikola Vasić je unapredio i pojednostavio upravljanje istim.

Direktor Regionalne privredne Komore, Predrag Stankov informisao je članove Klastera da je Centar za digitalnu tranformaciju pri Privrednoj komori raspisao program za podršku digitalne transformacije mikro, malih i srednjih preduzeća. Ovom prilikom, pozvao je članove Klastera da učestvuju u ovom programu.