Zrenjaninski IKT klaster, zajedno sa kompanijama članicama Levi9 i VegaIT, donirao IT opremu Elektrotehničkoj i građevinskoj školi “Nikola Tesla”

Od samog nastanka, Zrenjaninski IKT klaster u kontinuitetu sprovodi aktivnosti sa ciljem afirmacije Zrenjanina kao značajnog IT centra u Srbiji. Osnovni preduslov za dalji razvoj IT industije u gradu jeste poboljšanje uslova obrazovanja učenika i studenata informacionih tehnologija, kako kroz mogućnosti za sticanje praktičnih znanja i programe stipendiranja, tako i kroz jačanje kapaciteta obrazovnih institucija.

Shodno tome, Zrenjaninski IKT klaster je, uz podršku kompanija članica Levi9 i VegaIT, obezbedio opremu za novi informatički kabinet u okviru EGŠ “Nikola Tesla”.

Naši zaposleni, bivši učenici EGŠ “Nikola Tesla”, pokazali su izuzetno znanje, postigli dobre rezultate i brz napredak. Oni sami imaju samo reči hvale za školu, kvalitet obrazovanja i stručni kadar – istakla je Dragana Momčilović Tupanjac, predsednica IO ZRIKT-a i predstavnica kompanije VegaIT.

Direktorka škole Marija Servo zahvalila se Klasteru i kompanijama članicama na podršci. Navela da je, pored opremanja novih računarskih kabineta, u toku unapređenje internet mreže škole kao i drugi projekti koji će poboljšati rad ove obrazovne institucije.

Obrazovne profile EGŠ “Nikola Tesla” godišnje upisuje više od 200 učenika, pretežno IT usmerenja ili sličnih. Otvaranjem obrazovnog profila elektrotehničar informacionih tehnologija na mađarskom jeziku, potrebe EGŠ “Nikola Tesla” za adekvatnom opremom za sprovođenje nastave dodatno su povećane.

Zrenjaninski IKT klaster poziva sve interesne strane na kolektivnu odgovornost kada su u pitanju kvalitet i uslovi rada obrazovnih institucija. Samo zajedničkim snagama možemo stvoriti pogodan ambijent sa dalji razvoj IT industrije u Zrenjaninu, a prvi korak na tom putu jeste osnaživanje obrazovnih institucija u gradu.