Zrenjaninski IKT klaster organizuje IT info day – događaj namenjen profesionalnoj orijentaciji srednjoškolaca

S obzirom da se bliži kraj školske godine, Zrenjaninski IKT klaster uz podršku kompanije DDOR osiguranje organizuje IT info day – događaj namenjen maturantima IT odeljenja u zrenjaninskim srednjim školama i drugim zainteresovanim srednjoškolcima.

IT info day održaće se 13. maja od 13 časova u Startit centru Zrenjanin (Trg slobode 7).

Organizacijom događaja ove vrste, Zrenjaninski IKT klaster teži da predstavi srednjoškolcima mogućnosti za nastavak školovanja na studijskim programima Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” i Visoke tehničke škole strukovnih studija, zatim da predstavi atraktivna zanimanja u IT sektoru, kao i sam rad u IT kompanijama i njihovo funkcionisanje.

Pandemija, hibridni model školovanja i ograničeno ketanje, ostavili su negativne efekte na život mladih u celosti. Profesionalno, mladi su ostali uskraćeni za sticanje praktičnih znanja i uvid u funkcionisanje radnih zajednica. Organizovanjem IT info day-a težimo da delom nadomestimo aktivnosti koje nije bilo moguće sprovesti u prethodnom periodu, kao i da umanjimo strah od nepoznatog kod mladih na raskršću između nastavka školovanja i započinjanja profesionalne karijere.