Vizija: Za 5 godina Zrenjanin u vrhu IT centara u Srbiji

Cilj osnivanja ovog poslovnog udruženja je da Zrenjanin u narednih 5 godina postane jedan od 5 najinteresantnijih i najznačajnijih IT centara u Srbiji. Očekuje se da u tom periodu Zrenjanin edukuje i osposobi za rad 1000 IT stručnjaka koji će biti angažovani u ovom sektoru i raditi u svom gradu za nadprosečna primanja.

Ideja je i da za tih 5 godina više desetina IT kompanija pokrene svoje poslovanje upravo u gradu na Begeju.

Dvadesetak zrenjaninskih institucija, među kojima su škole, fakultet, ali i kompanije iz IT i drugih sektora privrede osnovale su u ovom banatskom gradu Zrenjaninski IKT klaster.
Cilj osnivanja ovog poslovnog udruženja je da Zrenjanin u narednih 5 godina postane jedan od 5 najinteresantnijih i najznačajnijih IT centara u Srbiji. Očekuje se da u tom periodu Zrenjanin edukuje i osposobi za rad 1000 IT stručnjaka koji će biti angažovani u ovom sektoru i raditi u svom gradu za natprosečna primanja.

Ideja je i da za tih 5 godina više desetina IT kompanija pokrene svoje poslovanje upravo u gradu na Begeju.

Poslovno udruženje “Zrenjaninski IKT klaster“ osnovano je kao nevladino i neprofitno udruženje radi ostvarivanja ciljeva u oblastima informaciono-komunikacionih tehnologija, interneta, marketinga i preduzetništva.

 

Da bi ste pročitali celu vest posetite: http://ilovezrenjanin.com/aktuelno/zrenjaninski-ikt-klaster/