Prvi IT info day okupio više od 80 srednjoškolaca zaniteresovanih za rad u IT sektoru

Prošlog petka, uz podršku kompanije DDOR osiguranje u Startit centru Zrenjanin održan je prvi IT info day – događaj namenjen učenicima IT odeljenja srednjih škola.

Cilj organizatora, Zrenjaninskog IKT klastera, bio je da približi srednjoškolcima mogućnosti za nastavak školovanja na studijskim programima Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” i Visoke tehničke škole strukovnih studija, predstavi atraktivna zanimanja u IT sektoru, kao i sam rad u IT kompanijama.

Studijske programe Tehničkog fakulteta predstavile su asistentkinja Maja Gaborov i profesorka Dragana Glušac. IT smer na Visokoj tehničkoj školi predstavio je profesor Željko Eremić.

Veliku pažnju učesnika zadobila je Bojana Savanović, marketing menadžerka kompanije Vega IT, koja je predstavila atraktivna zanimanja u IT sektoru.

Srednjoškolci su ovom prilikom bili u mogućnosti da čuju iskustva zaposlenih u IT kompanijama.

Milica Knežević zaposlena u kompaniji Levi9, Mihajlo Radmilović iz kompanije VegaIT i Nikola Pena iz kompanije Consulteer, u razgovoru sa moderatorkom Jelenom Vukov, podelili su svoja iskustva sa učenicima, ali i sve savete za koje bi voleli da su znali kada su se odlučivali za profesiju u IT sektoru.

Zahvaljujemo se svim učesnicima i posetiocima koji su bili deo ove priče!