Održana treća sednica Skupštine ZRIKT-a u 2022. godini

Treća redovna sednica Skupštine Zrenjaninskog IKT klastera održana je u utorak 27. septembra u restoranu Renesansa.

Po ustaljenom rasporedu, sumiran je rad Zrenjaninskog IKT klastera od početka godine.

Predstavnici pojedinačnih timova pri izvršnom odboru Klastera podneli su izveštaje o radu na projektima „Zrenjanin – pametan grad“, „IT laboratorija za mlade istraživače“ i „Kratkoročni programi za đake i studente“. Najviše interesovanja privukao je projekat „Kratkoročni programi za đake i studente“, u okviru kojeg Klaster planira da organizuje ICT MeetUp, u prostorijama Tehničkog fakulteta.

Događaj je namenjen srednjoškolcima i studentima za koje će, pored tehničkih predavanja, biti organizovani paneli sa lokalnim IT stručnjacima na različite teme. Osim toga, biće im prezentovana institucionalna podrška ukoliko se odliče za pokretanje sopstvenog biznisa.

Dragana Momčilović Tupanjac predstavila je istraživanje o zadovoljstvu članova radom Zrenjaninskog IKT Klastera. Navela je da rezultati pokazuju poboljšanja u odnosu na istraživanje sprovedeno 2020. godine. Prikupljene informacije smatra dobrom polaznom osnovom za naredno rukovodstvo Klastera. S tim u vezi, podsetila je članove da je naredna sednica Skupštine izborna, te da razmišljaju o kandidatima za naredni mandat.

Pored izveštaja o radu i aktivnostima Klastera, usvojen je i finansijski izveštaj od početka godine.