Održana druga sednica Skupštine ZRIKT-a

Prošlog utorka, u Startit centru Zrenjanin, održana je druga sednica Skupštine Zenjaninskog IKT klastera. Ovom prilikom, predstavljene su aktivnosti realizovane u prethodnom periodu.

Predstavljajući izveštaj o radu Izvršnog odbora, Đorđe Grujić posebno se osvrnuo na organizaciju konferencije Futurologija, koja će se održati u novembru. Naveo je da je ova aktivnost podržana od strane Uprave grada, kao i da su u toku pregovori sa Privrednom komorom i drugim interesnim stranama.

Drugi veliki projekat u koji je Klaster aktivno uključen jeste osnivanje prodavnice lokalnih proizvoda sa pratećim web shop-om. Ovaj projekat sprovodi se u partnerstvu Grada, Unije poslodavaca Zrenjanina i ZRIKT-a. Izabela Balint Markov navela je da radna grupa aktivno radi na postavljanju temelja projekta, kao i da je u planu obilazak malih proizvođača i mapiranje njihovih kapaciteta.

Klaster je, u periodu između dve sednice Skupštine, realizovao sastanak sa prof. dr Nikolić Milanom, novim dekanom Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, a organizovan je i IT info day za učenike srednjih škola. U toku je kampanja na društvenim mrežama, s ciljem animacije srednjoškolaca za studiranje u Zrenjaninu. Takođe, prisustvovali smo inicijalnom sastanku na temu osnivanja IT saveta pri Upravi grada.

Do održavanja druge sednice Skupštine, Klaster je obezbedio podršku učenicima IT odeljenja Zrenjaninske gimnazije, Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“ i Tehničke škole, za učestvovanje na takmičenju „Raf Challenge 2023“. Na samoj sednici jednoglasno je usvojen predlog za podršku pri organizaciji pripremne nastave za polaganje prijemnog ispita za IT odeljenje Gimnazije.