Nova era Klastera – jednoglasno usvojen plan i program rada ZRIKT-a u mandatu Đorđa Grujića

Đorđu Grujiću, iz kompanije Progressive media, zvanično je povereno upravljanje Zrenjaninskim IKT Klasterom u naredne dve godine.

Poverenje mu je pruženo jednoglasno, na prvom zasedanju Skupštine ZRIKT-a u 2023. godini. Tom prilikom, Đorđe je predsatvio tim, zajedno sa kojim planira da realizuje nove projekte, ali i da nastavi aktivnosti kojima se Klaster ranije bavio.

Izvršni odbor u aktuelnom mandatu činiće sledeći članovi Klastera:

  1. Đorđe Grujić – predsednik IO (Progressive Media)
  2. Saša Bajić – zamenik predsednika IO (BS Computer)
  3. Nikola Vasić (Studio DiMano)
  4. Dragana Momčilović Tupanjac (VEGA IT)
  5. Jelena Vukov (Consulteer)
  6. Isidora Bakoš Vojnović (Levi 9)
  7. Vukašin Stojkov / Nevenka Rangelov (Startit centar)
  8. Dragana Glušac ( TF “Mihajlo Pupin“)
  9. Lazo Manojlović (Visoka tehnička škola strukovnih studija)

Pod novim rukovodstvom, Klaster će nastaviti rad na neformalnom obrazovanju i informisanju mladih, zainteresovanih za karijeru u IT i srodnim industrijama, kao i razvoj projekta „Zrenjanin – pametan grad“.

Grujić je, prilikom predstavljanja svog programa, naveo da je zadao cilj svom timu da radi na razvoju ICT MeetUp-a koji će se, pod novim nazivom, održati u oktobru u Kulturnom centru Zrenjanina. Takođe, u planu je projekat izrade zajedničkog web shop-a za male, lokalne proizvođače hrane.

Đorđe Grujić četvrti je Predsednik Izvršnog odbora od osnivanja Klastera. Verujemo da će, kao i njegovi prethodnici, doprineti razvoju organizacije i zajednice, kao i očuvanju kontinuiteta rada Klastera.