Kompanija Vega IT posetila Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin”

Odluka o početku karijernog puta je prvi od koraka sa kojima se mladi ljudi suočavaju ka izgradnji uspešne karijere tokom studiranja. U cilju ohrabrivanja i osnaživanja studenata Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”, kompanija Vega IT je organizovala predavanje tokom kojeg je predstavila svoje aktuelne programe praksi.

Događaj je organizovan u sklopu aktivnosti Zrenjaninskog IKT klastera koje su usmerene na kreiranje kratkoročnih edukativnih programa za đake i studente.

Studenti su imali priliku da, iz prve ruke, saznaju više o programima prakse od Marije (People Experience and Support Manager) i Nenada (Partner & Development Lead). Oni su sa njima podelili na koji način mogu da se prijave za praksu, koliko ona traje, kada je pravo vremena za praksu, koje predznanje je neophodno, ali i šta ih potencijalno očekuje nakon njenog završetka.

Osim toga su, zajedno sa predstavnicima kompanije, dodatno popričali o svemu što ih je interesovalo o programima prakse, Vega IT kompaniji i samoj industriji. Kraj predavanja bio je rezervisan za kviz, tokom kojeg su studenti odgovarali na tehnička pitanja, a najbolji su osvojili nagrade.

Zbog čega je praksa tokom studiranja važna?

Osim primene znanja, praksa pruža mogućnost upoznavanja sa poslovnom klimom i razumevanja načina na koji funkcioniše sama industrija. Kroz rad sa mentorima na simulacijama realnih projekata, razvijaju se komunikacijske veštine neophodne u poslovnom okruženju. Pored toga, stiču se i radne navike, osnažuju timski duh i spremnost na prilagođavanje promenama.

Studenti koji se za vreme studija odluče na neki od programa praksi, spremniji su za izazove i dinamiku koju sa sobom nosi zaposlenje. Samo pohađanje prakse odlikuje proaktivan stav i želja za napredovanjem i daljim usavršavanjem, što predstavlja veliku prednost pri pronalasku prvog posla.

Koje prakse su trenutno otvorene u Vega IT?

Studenti koje žele da nadograde svoje znanje, imaju priliku da se prijave za naše programe prakse. Potrebno je da posete career stranicu i pošalju svoj CV putem forme u okviru oglasa za jednu od sledećih programa prakse:

Internship for Software Developers
Internship for Mobile App Engineers
Internship for Web UI Developers

Napravi prvi korak u svojoj karijeri i prijavi se za program praksi u kompaniji Vega IT.