KLASTER POVEZUJE ČLANOVE I PRIVREDU „CONSULTEER“ I „I-TAXI“ NA ZAJEDNIČKOM PROJEKTU

Član Zrenjaninskog IKT klastera, švajcarska firma sa sedištem u Zrenjaninu, „Consulteer“, zaključila je sporazum o uspostavljanju poslovne saradnje sa zrenjaninskom firmom „I-taxi navigator“.
Sporazumom je predviđena saradnja na zajedničkoj izradi i plasmanu tehničko-programskog rešenja za upravljanje taksi biznisom koje će biti superiorno na tržištu i sa kojim ugovarači imaju namere da izađu i van okvira naše zemlje.

Saradnja je uspostavljena u Zrenjaninskom IKT klasteru u kojem je vlasnik „I-taxi navigator“-a, Dragana Vidaković, predsednik skupštine, a direktor „Consulteer“-a Goran Đorđević jedan od aktivnijih članova.

Ovaj sporazum i uspostavljanje saradnje je odličan pokazatelj kako praktičnim primerom i konkretnim delovanjem ZRIKT doprinosi razvoju IKT sektora u Zrenjaninu.

Članovi Zrenjaninskog IKT klastera u saradnji sa lokalnim firmama, razvijajući nova softverska rešenja značajno unapređuju mogućnosti za poslovanje, a istovremeno šire svest o značaju i ulozi Klastera, kao i mogućnostima saradnje na različitim nivoima u našem Gradu.

Sporazum između „Consulteer-a“ i „I-taxi-ja“ je pravi primer saradnje IT sektora i privrede i na najbolji način svedoči o značaju pokretanja IKT klastera u Zrenjaninu i njegovoj ulozi u razvoju IKT sektora.