Jedan klik do računara i pametnih tabli u svim školama u Zrenjaninu

Ukoliko na NIS-ovom konkursu pobedi projekat našeg IKT klastera „Unapređenje procesa nastave u osnovnim i srednjim školama u Zrenjaninu”, 30 škola u našem gradu dobiće isto toliko IT setova koji se sastoje od računara, pametne table, projektora i kamere. Ovo bi stvorilo uslove za umrežavanje svih obrazovnih institucija u gradu Zrenjaninu kao i za unapređenje i modernizacija procesa nastave.

Glasanje će trajati od 15. do 18. oktobra, a vaš glas možete dati na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu. Nakon što odaberete kome ide vaš glas, potvrdite klikom na crveni taster GLASAJ!

Jedan od najvećih problema u Srbiji danas je nizak stepen opremljenosti škola. Obrazovni sistem u našoj zemlji je trom, teško se menja i prilagođava promenama što je naročito izraženo kod predmeta poput informatike, gde deca zbog zastarelosti opreme nisu zainteresovana da učestvuju u nastavi.

Konkurs „Zajednici zajedno”, kompanije NIS organizuje se na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu i omogućuje građanima iz 12 lokalnih zajednica, među kojima je i Zrenjanin, da od 15. do 18. oktobra glasaju za one projekte za koje žele da budu realizovani u njihovim mestima.

Zrenjaninski IKT klaster svestan činjenice da se u modernim državama računari i internet koriste u mnogo većoj meri što značajno doprinosi poboljšanju kvaliteta nastave, aktivnom učešću i većem angažovanju učenika u samom procesu nastave, implementacijom projekta „Unapređenje procesa nastave u osnovnim i srednjim školama u Zrenjaninu” želi da ostvari prvi korak ka glavnom cilju – da svaki učenik u školi ima svoj računar koji će aktivno koristiti u procesu nastave po ugledu na škole u razvijenim zemljama poput Kanade i Australije.

Kako bi svi zajedno napravili veliki korak ka ovom cilju, za projekat Zrenjaninskog IKT klastera možete glasati OVDE.