Ako prilika ne zakuca na vrata, napravi vrata

Predsednik Upravnog odbora Zrenjaninskog IKT klastera i osnivač WEBIZ-a, brenda edukativnih događaja, održao je u oktobru motivaciono predavanje pod nazivom „Ako prilika ne zakuca na vrata, napravi vrata“ , na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu.

Prisutnima se istom prilikom obratio i Miša Živanov iz gaming kompanije Eipix iz Novog Sada.

Kovač je studentima istakao značaj njihovog međusobnog povezivanja, umrežavanja i komunikacije, što će im biti naročito korisno u daljem radu. Po njegovim rečima, najveći kapital koji će studenti kasnije poneti sa fakultete jesu upravo ljudi koji ih trenutno okružuju:
– Cela WEBIZ priča vrti se oko toga, neformalnog obrazovanja i networkinga, a mi kroz predavanja studentima želimo baš na to da ukažemo. Želimo da ih upoznamo i sa onim što smo mi okupljeni u WEBIZ-u postigli i da im predočimo šta mogu da očekuju na narednom okupljanju – objasnio je Kovač.

On je dodao, da se predstavnici Weabiz-a svake godine trude da dođu na Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, upoznaju se sa novom generacijom studenata i ispričaju im motivacionu priču, šta sve mogu da očekuju od svog formalnog obrazovanja, a posebno, šta treba da rade tokom studiranja, osim sticanja znanja na klasičnim predavanjima, te kako da nadograde znanje koje će tu steći.