Zrenjaninski osnovci u poseti kompaniji Vega IT u Novom Sadu

Krajem decembra, grupa đaka osmog razreda osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” iz Zrenjanina, posetila je kompaniju “Vega IT” u Novom Sadu. Ova poseta je imala za cilj da đacima približi rad jedne IT kompanije i pruži dodatne informacije koje bi im mogle biti od značaja prilikom donošenja odluke o daljem školovanju.

Đaci su tokom posete obišli prostorije kompanije i direktno od zaposlenih čuli nešto više o tome kako izgleda dan jednog programera u kompaniji Vega IT, na kojim projektima radi i sa kojim izazovima se susreće. Takođe, zaposleni su se potrudili da gostima približe kompanijsku kulturu, kao i značaj obrazovanja i konstantnog učenja.

Jedna od poruka tokom posete bila je da se trud i rad uvek isplate, te su predstavnici kompanije iskoristili priliku da pozovu đake da se priključe njihovoj kampanji “Počni već danas”. Kroz ovu kampanju kompanija Vega IT želi da pruži podršku mladim ljudima koji teže da postanu deo IT industrije i dodeli 9 četvorogodišnjih stipendija i školarina za srednje škole i fakultete.

Poseta je završena uz neformalno druženje đaka sa zaposlenima, kada su gosti iskoristili priliku da postave dodatna pitanja i saznaju još po nešto o IT svetu. Imajući u vidu interesovanje koje su zrenjaninski osnovci pokazali ovom prilikom, verujemo da će i sami ubrzo postati deo istog.

Svakako, za đake i studente su uvek otvorena i vrata kancelarije kompanije Vega IT u Zrenjaninu.