UNICEF-ov Inovacioni fond raspisuje konkurs za tehnologije iz graničnih oblasti nauke

UNICEF-ov Inovacioni fond obezbeđuje do 100.000 dolara investicije (bez uzimanja vlasničkog udela u kompaniji) za rano finansiranje profitnim tehnološkim start-up kompanijama koje imaju potencijal da doprinesu čovečanstvu. 

© OS City, meksička kompanija iz UNICEF-ovog portfolija koristi blokčejn i veštačku inteligenciju kako bi uvećala transparentnost i odgovornost. Ovi principi mogu pomoći u predviđanju i utvrđivanju potražnje za poslovima kako bi se postiglo pronalaženje odgovarajućih osoba za određeni posao, a mogu podstaći ljude da se upoznaju sa veštinama 21. veka.

Ukoliko ste vlasnik start-up kompanije koje se bavi mašinskim učenjem (ML), veštačkom inteligencijom (AI), blokčejn tehnologijama ili proširenom stvarnošću (VR/AR) u jednoj od zemalja uključenih u UNICEF-ove programe, i posedujete funkcionalni prototip otvorenog koda (ili ste voljni da otvorite pristup kodu) koji daje obećavajuće rezultate, UNICEF-ov Inovacioni fond traži upravo vas.

Krajnji rok za prijavu je 30. septembar, a više informacija o samom konkursu i načinu prijave pročitajte na UNICEF-ovom sajtu.