Prekvalifikuj se za rad u IT sektoru: Obuka je besplatna za sve polaznike

Foto: Pixabay

Kabinet predsednice Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uputio je poziv zaposlenim i nezaposlenim licima širom Srbije da se prijave na novi onlajn program prekvalifikacije za rad u IT sektoru.

Obuka je namenjena svim zainteresovanim građanima sa teritorije cele Srbije, koji su motivisani da razviju znanje i veštine za rad u IT sektoru, bez obzira na uzrast, vrstu obrazovanja ili prethodno radno iskustvo.

Od stečenih znanja potrebno je poznavanje engleskog jezika, kao i osnove poznavanja rada na računaru.

Na osnovu dostavljenih prijava, biće obavljeno testiranje i intervjui, nakon čega će biti odabrano 400 učesnika. Obuka je besplatna za sve polaznike koji uspešno prođu proces selekcije. Rok za podnošenje prijava je 15. maj.

Ovo je nastavak uspešnog programa u okviru kojeg je od 2017. godine do sada obučeno više od 2.200 polaznika. Zahvaljujući pozitivnim rezultatima prethodnih faza programa prekvalifikacije za IT, kao i kontinuiranog rasta IKT sektora u Srbiji, odlučeno je da se program nastavi i da se pokrene novi ciklus obuka za više od 400 polaznika.

Program će ove godine biti održan onlajn kako bi svi mogli da učestvuju direktno iz svog doma.

Onlajn program prekvalifikacije za IT sprovodiće se tokom 2022. i 2023. godine. Obuhvatiće minimum 250 sati stručne obuke fokusirane na jedan od pet programskih jezika (Java Script, PHP, Python, Java, .NET) i sistem administraciju, kao i 40 časova iz mekih veština i 120 časova prakse.

Zainteresovani mogu da dobiju sve informacije na OVOM SAJTU.

Izvor: Zrenjaninski