Otvoren novi konkurs Levi9 stipendija za studente tehničkih fakulteta

Prvi septembar, datum koji uvek vezujemo za početak škole, simbolično je izabran i za početak novog konkursa stipendija za studente tehničkih fakulteta, koji organizuje kompanija Levi9. Najbolji studenti mogu da očekuju finansijsku i mentorsku podršku tokom studija, ali i prvo zaposlenje u ovoj IT firmi, nakon završenog fakulteta.

Motivacija studenata da u toku akademskog obrazovanja steknu praktična znanja, ali i dodatno priznanje za trud i rad, sve je veća. Podrška u prvim poslovnim iskustvima neretko bude amajlija na celom profesionalnom putu.

– Stipendija, kao i posao u Levi9, usmerili su me profesionalno. Dali su mi i motivaciju i polet da budem što bolji student i što bolji junior u timu. Omogućili su mi da karijeru započnem u profesionalnom, opuštenom i organizovanom okruženju. Ujedno, da radim na sebi i učim – kaže Sandra Radojević.

Ona je kao studentkinja beogradskog Matematičkog fakulteta dobila Levi9 stipendiju. Sandra sada radi kao fullstack developer, uglavnom u JavaScript-u. Prati savete i fidbek starijih kolega u timu, i planira da isproba i druge tehnologije.

Program stipendija podrazumeva finansijsku podršku tokom deset meseci trajanja akademske godine, učešće na različitim edukativnim programima, radionicama, takmičenjima, ali i druženjima Najnera. Takođe, tu je i prilika za završetak studentske prakse koja je sastavni deo kurikuluma fakulteta. I ono najvažnije – mentorska podrška iskusnijih kolega.

Levi9 stipendisti imaju i zagarantovan prvi posao

Nikola Milanko, Mobile Developer, kaže da mu je Levi9 stipendija olakšala studiranje u finansijskom smislu. U toku studija je iskoristio i dodatne benefite poput prakse.

– Posle studija na PMF-u usmerio sam se na mobilne aplikacije, čime se i dalje bavim. Kao Levi9 stipendista imao sam priliku da pre zvaničnog starta razgovaram sa seniorima o tehnologijama koje su se koristile u tom trenutku na Android projektima. To mi je pomoglo da se dodatno pripremim za početak rada – objašnjava Milanko.

Nakon završenog fakulteta, Levi9 stipendisti imaju i zagarantovan prvi posao.

– Danas se bavim tačno onim što sam rekao da želim da se desi za pet godina. Levi9 stipendija mi je i te kako značila jer sam uvideo da neko vrednuje moj trud, rad i ambiciju, i da je spreman da me podrži da tim putem i nastavim – kaže Mihajlo Perendija, Data Scientist.

Mihajlo se nakon osnovnih odlučio i za master program na FTN-u. Kako kaže, u planu mu je da se razvija na svim poljima biznisa – od razumevanja potreba klijenta, zahteva tržišta, planiranja rešenja i implementacije.

Konkurs važi i za studente Tehničkog fakulteta u Zrenjaninu

Na konkurs mogu da se prijave svi zainteresovani studenti određenih departmana sa Fakulteta tehničkih nauka, PMF-a, Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu, kao i svih fakulteta IT orijentacije sa Univerziteta u Beogradu. Uslov je da studenti po prvi put upisuju četvrtu ili petu godinu studija u akademskoj godini 2021/2022, kao i da su očistili sve ispite sa prethodne godine.

Do sada je kroz program Levi9 stipendija u prethodnih osam godina prošlo 45 studenata. Mnogi od njih i dalje razvijaju svoje karijere u ovoj holandskoj kompaniji. Više od 600 IT profesionalaca radi u Levi9 Srbija, u okviru dva razvojna centra i tri kancelarije bazirane u Beogradu, Zrenjaninu i Novom Sadu.

Konkurs za Levi9 stipendije je otvoren od 1. septembra do 15. oktobra. Svi detalji su DOSTUPNI OVDE.

Izvor: Portal Zrenjaninski