Kompanija Levi9 organizuje besplatne radionice za programere – prijave do 21. januara

Zrenjaninska kancelarija kompanije Levi9 organizuje radionicu “.NET Winter Workshop 2021”, posle odličnog prošlogodišnjeg iskustva.

Zrenjaninska kancelarija kompanije Levi9 organizuje radionicu “.NET Winter Workshop 2021”, posle odličnog prošlogodišnjeg iskustva. Prilika da sa ekipom iz Zrenjanina provedu 6 nedelja otvorena je za studente i sve zainteresovane koji imaju osnovno poznavanje web tehnologija (HTML, CSS, opciono JS) kao i osnovno poznavanje nekog od programskih jezika (C#, Java, Python…).

Program će biti realizovan onlajn, od početka februara do polovine marta 2021. godine.

Radionica “.NET Winter Workshop 2021” obuhvata interaktivna predavanja kroz koje će polaznici učiti od Najnera, a pored dopune znanja o programiranju, polaznici će naučiti više o primeni scrum frameworka u razvoju softvera. Praktični deo rada, odnosno razvoj web aplikacije po izboru, obuhvata rad timova uz podršku Levi9 mentora. Tako će svi polaznici imati priliku da primene svoje znanje, ali i da uče o timskom radu u virtuelnom okruženju. Svaki tim će svoje rešenje prikazati na prezentaciji, kojom se program završava.

Zimske radionice nastale su po modelu letnjih, koje se od 2017. održavaju u Zrenjaninu. Često su programi ovog tipa za kandidate prvi korak koji se završava zaposlenjem. Takvu priču ima i Zrenjaninac Jovan Dimić, .NET Software Developer, koji je nakon učešća u programu 2018. godine postao deo tima.

“U radu sa tadašnjim mentorima, ekspertima koji su sada moje kolege, dobio sam preko potrebno samopouzdanje u kodiranju. Naučio sam novi način razmišljanja, koji mi je omogućio da razlikujem dobro od manje dobrog koda, razbio sam predrasude o ovom poslu i uverio se da nije neophodno znati sve tehnologije jer se u radu sve nauči.”

Međutim, ono što je najsnažniji Jovanov utisak je da vreme koje se provede na ovim Levi9 radionicama zamenjuje mnogo meseci ili čak godina provedenih na fakultetu odnosno u samostalnom učenju. Pitali smo ga ima li savet za nove polaznike “Iskoristite maksimalno vreme sa mentorima i kolegama, jer se pažljivim slušanjem i razmenjivanjem iskustava uči najviše.”

Prijave za “.NET Winter Workshop 2021” otvorene su od ponedeljka, 21. decembra do 21. januara 2021, a forma je dostupna na sajtu http://tech9.rs/workshop.php.

Broj učesnika je ograničen, svi zaintersovani koji prođu u drugi krug selekcije biće pozvani na testiranje.