Iskustva lokalnih preduzetnika dobra motivacija mladima

„Uradi nešto, inspiriši nekog“ bio je naziv motivacionog predavanja na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu koje je održano prethodne nedelje na inicijativu člana našeg klastera Centra za edukaciju „Malac Genijalac 023“.

Okupljenima su se obratila dva zrenjaninska preduzetnika Dragan Vidaković i Istok Radovanov, prenoseći im svoja iskustva u poslovanju. Tako su iz dve različite prespektive, govornici pokušali da motivišu okupljene studente za njihove potencijalne poslovne poduhvate.

Mladi su mogli da čuju Radovanova koji im je prenoseći svoj entuzijazam otkrio na koje načine, i sam na početku realizovanja svojih poslovnih planova pokušava da uspe. Sa druge strane, Vidaković je kao iskusan preduzetnik, prisutnima izneo svoj poslovni put, posebno istakavši značaj motivacije, istrajnosti i pravih vrednosti koje treba negovati kako na profesionalnom tako i na ličnom planu.

Predavanju je prisustvovao veliki broj studenata, pokazujući zainteresovanost za slične teme, a Zrenjaninski IKT klaster je tako potvrdio važnost jednog od svojih primarnih cijeva, a to je briga o mladima u gradu.

Klaster je još jednom svojom aktivnošću pokazao da je prisutan u zrenjaninskom IT svetu, da u svoj rad uključuje mlade ljude i da svi članovi zajedno učestvuju u njegovim aktivnostima, ostavljajući poruku mladima, o značaju udruživanja, i rada na sebi, svakog člana pojedinačno.