Heartcount – unapredite atmosferu na poslu kroz evaluaciju sreće zaposlenih

IT sektor je od nesumnjivo velikog značaja za digitalizaciju poslovnih procesa u firmama kroz povećanje efikasnosti i produktivnosti. Korišćenje digitalnih rešenja pruža pozitivne efekte na kvalitet proizvoda ili usluge i zadovoljstvo korisnika.

Iako vlada opšte mišljenje da digitalna transformacija doprinosi prvenstveno sistematizaciji posla i resterećivanju zaposlenih, postoje alati kojima je moguće pravovremeno identifikovati potencijalne probleme u kolektivu, što ostavlja prostor za preventivno delovanje menadžmenta.

Jedan od takvih alata je aplikacija Heartcount, razvijena od strane kompanije Vega IT.

Velika flukatucija zaposlenih problem je sa kojim se susreću mnoge kompanije danas. Odlazak zaposlenog, osim toga što predstavlja veliki trošak za kompaniju, utiče na celokupnu organizaciju i ljude. Iz tog razloga, kompanijama je sve važnije da razumeju svoje zaposlene i njihove potrebe – započinju priču o aplikaciji za merenje sreće na poslu u kompaniji Vega IT.

Heartcount je alat koji pomaže kompanijama da imaju bolji uvid u to kako se njihovi zaposleni osećaju na poslu. Kroz tri kratka pitanja svakog petka, zaposleni imaju priliku da iskažu kako su se osećali na poslu tokom prethodne nedelje. Pravovremeni rezultati koje menadžment kompanije dobije putem Heartcount alata omogućava im da uvide prostor za unapređenje kompanijske kulture, odnosa u kompaniji i celokupne atmosfere na poslu.

Izuzetno je važno da kompanije osluškuju potrebe svojih zaposlenih i sagledaju izazove sa kojima se oni susreću. Uz pomoć podataka iz Heartcount-a, menadžment kompanije može mnogo brže da reaguje na potencijalne probleme i na taj način pomogne zaposlenima da osećaju bolje na poslu.

Foto: Heartcount