Besplatne informatičke obuke NSZ – prijava otvorena do 01. septembra

Nacionalna služba za zapošljavanje poziva nezaposlena lica da se prijave za pohađanje specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Foto: Pexels

Na osnovu Sporazuma o saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nacionalna služba za zapošljavanje poziva nezaposlena lica da se prijave za pohađanje specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Obuke za zanimanja Software Developer, Data Analyst, IT Administrator i AI Practitioner, organizovaće kompanija „Semos Education“ kao podršku Globalnoj inicijativi za sticanje digitalnih veština kompanije „Majkrosoft“ (GSI).

Navedene obuke će biti realizovane onlajn, dok je učešće nezaposlenih lica sa evidencije NSZ, koja se prijave za ovaj vid stručnog usavršavanja, potpuno besplatno. Jedini uslov za pohađanje obuka je poznavanje engleskog jezika, a prijavljivanje kandidata će se obavljati preko internet sajta: gsi.algoritam.org.

Svi zainteresovani nezaposleni koji se nalaze na evidenciji NSZ, mogu se prijaviti za učešće u ovom programu najkasnije do 1. septembra ove godine, dok je termin za početak obuka planiran na 13. septembar. 

Izvor:  Nacionalna služba za zapošljavanje